top of page

Het zoeken, vinden en hebben van een verzorgpaard/verzorger: deel 2.

Zoals vorige week al door Marjolijn aandacht is besteed aan het opzetten van een advertentie en een zoektocht, zal ik dit nu vanuit eigenaren belichten. Ik heb Remie nu sinds een jaar of 5/6 en heb het altijd erg moeilijk gevonden om iemand te vinden die goed bij ons past. Bij een verzorgster is het erg belangrijk dat jij iemand 100% kan vertrouwen, maar ook dat je een klik hebt met diegene. Het allerbelangrijkste niet te vergeten: dat diegene een klik heeft met je paard.

Dit zijn dus eigenlijk 3 à 4 factoren die een belangrijke rol spelen bij het vinden van een verzorgster. Vertouwen tussen jullie beide, klik tussen jullie beide, vertouwen met je paard en de klik met je paard. Ik heb ze alle 4 afzonderlijk voorbij zien komen of samen, ik weet dat het niet zomaar voldoende is. Als er één variant niet klopt, dan valt het kaartenhuis in elkaar. Zo heb ik zelf jaren terug een verzorgpaard gehad die ik voor 100% vertrouwde, geweldige eigenaren waar ik ook alleen maar lovend over kan zijn. Toch had ik daar lang niet zo veel plezier aan, dan wat ik aan andere verzorgpaarden had. Ik had namelijk niet echt een klik met het paard, op emotioneel vlak deed het paard niet heel veel met me. Het zijn dingen die invloed hebben op motivatie, maar ook dingen die voor frictie of wrijving zorgen.

Als ik op zoek moet naar een verzorgster begin ik met een berichtje op mijn persoonlijke facebook. Ik zoek graag binnen mijn eigen kringen, dan weet dat de kans dat het goed gaat tussen ons persoonlijk groter is. Mensen delen het bericht dan vaak met mensen waar ze van weten dat ze iemand zoeken. Als dat niet lukt plaats ik vaak op bokt en op marktplaats een advertentie. Ik vertel dan precies genoeg, als mensen interesse hebben kunnen ze langskomen en dan kunnen we het beste alles bespreken. Online kunnen dingen vaak toch anders overkomen dan dat ze in werkelijkheid zijn.

Toch zoek ik het liefste dan zelf naar een verzorgster via de advertenties die er zijn. Ik kijk dan eigenlijk alleen naar leeftijd, locatie en wensen met een paard. Dan zo snel mogelijk langs komen. Pas als je elkaar ontmoet, krijg je een goed beeld. Ik probeer mensen al snel hun eigen gang te laten gaan. Zo kan ik goed hun potentie zien, maar ook hun probleemoplossend vermogen. Hoe reageren ze op dingen en waar lopen ze tegen aan.

Als het klikt kunnen we door naar stap 2: een maand op proef. De proefmaand is voor mij een periode wanneer ik veel met de nieuwe verzorgster samen heen ga. Ik doe dan niet veel, maar ik help waar nodig en zo leer je elkaar goed kennen. Natuurlijk gaat de verzorgster ook zelfstandig heen. Als na een maand we elkaar nog niet zat zijn, kunnen we kijken naar hoe we voor vast verder gaan. Communicatie onderling is dan erg belangrijk. Als je iets dwars zit, als je iets opvalt: geef het aan! Er is niks zo jammer dan wanneer je langs elkaar heen werkt en het dan om iets stomzinnigs stukloopt. Ik sta altijd open voor de mening van mijn verzorgster, maar ik ben wel de eigenaar. Ik ben degene die mijn paard het beste kent en ik heb dus een reden waarom ik mijn paard op een bepaalde manier behandel.

Ik zeg dan altijd ook: als je het de eerste periode het op mijn manier doet, ben je daarna vrij om helemaal je eigen gang te gaan. Natuurlijk is dat wel onder voorbehoud van goede, professionele begeleiding.

Volgende week zal Marjolijn nog verder op de kant van verzorgsters in gaan.

Lara

Uitgelichte berichten
Recente berichten
bottom of page