top of page

Rio 2016: Eventingruiters!

Door hun fantastische optreden tijdens de Wereld Ruiterspelen in Caen, 2014, hebben de Eventing ruiters van Nederland een startbewijs gewonnen voor Rio. Dit betekent dat er sowieso 4 plaatsen zijn voor Nederlandse ruiters tijdens de Olympische Spelen. Wie deze 4 ruiters gaan zijn, is nog niet bekend. De keuze is aan de bondscoach Martin Lips.

Echter, de FEI longlist is al wel verschenen en hierop zijn de volgende combinaties te vinden: Merel Blom met Rumour Has it, Andrew Heffernan met Boleybawn Ace, Tim Lips met Bayro én Keyflow, Alice Naber-Lozeman met Peter Parker en Theo van de Vendel met Zindane. Op de Wereldruiterspelen hadden we het volgende team: Tim Lips met Keyflow, Merel Blom met Rumour Has It, Andrew Heffernan met Boleybawn Ace en Elaine Pen met Vira. De resultaten van de volgende wedstrijden worden meegenomen in het uiteindelijke besluit van Martin Lips: CICO3* Fontainebleau, Frankrijk (24-27 Maart), CCI4* Badminton, Engeland (5-8 mei), CCI3* Saumur, Frankrijk (19-22 mei), CCI3* Luhmühlen, Duitsland (16-19 juni). Op zondag 17 Juli word het definitieve team bekend gemaakt tijdens het NK Dressuur in Ermelo.

De Duitsers hebben al vaak bewezen heel goed te zijn in deze tak van de paardensport. De voorspelling is dat Duitsland met het volgende team afreist naar Brazilie: Regerend wereldkampioen Micheal Yung met 3 paarden, Sandra Auffarth, Ingrid Klimke en Andreas Ostholt. Bondscoach Christopher Bartle wacht de wedstrijd in Aachen af voordat hij het besluit maakt.

Micheal Yung is hierin zeker een kanshebber op een medaille, maar ook de Britten zijn niet onverdienstelijk bezig in de eventingsport. Zij hebben een enorme lijst aan ruiters die genomineerd zijn op de FEI Long List: Kristina Cook met 3 paarden, Laura Collett met 2 paarden, William Fox-Pitt, Pippa Funnell, Kitty King, Tom McEwen, Gemma Tattersall met 3 paarden, Izzy Taylor, Nicola Wilson en Holly Woodhead.

Voor Nederland zijn Duitsland en Engeland dus de grootste concurrenten. Het is moeilijk om te zeggen wie nou de echte kanshebbers zijn voor de Eventing omdat er 3 onderdelen zijn waarbij alles kan gebeuren. Meer over deze 3 onderdelen en hoe dat allemaal in elkaar steekt, lees je volgende week!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
bottom of page